четвер, 17 березня 2016 р.

Чому варто поважати вегетаріанців? (Екологічне вегетаріанство)

Про вегетаріанців всі чули і всі знають. Це люди, які не їдять тварин.

 Але, що корисного вони роблять природі? Відмова від м'яса корисна для природи адже виробництво м'ясної продукції дуже затратне.

Методи, які застосовують для вирощування тварин сприяє вирубці лісів, забруднення повітря, води, знищення родючих грунтів, глобальному потеплінню.


Для випасу тварин, які далі стають м'ясом та вирощення для цих тварин кормів вирубають тропічні ліси, які продукують багато повітря та в них мешкає велика кількість тварин, рослин.
Для прикладу в Латинській Америці ліси вирубують для майбутніх гамбургерів (гамбургеризація лісів).

Маккартні Пол: 

Якби на м'ясокомбінатах були скляні стіни, усі стали б вегетаріанцями.


У 2006 році за оцінками Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН|ФАО, виробництво м'яса є причиною 18% усіх викидів парникових газів у атмосферу. 
У програмі Об’єднаної Організації Захисту Води зазначено: «На початку двадцять першого століття, Земля, з її різноманітною і щедрою форми життя, в тому числі понад шести мільярдів людей, стикається з серйозною кризою нестачі води». Ця заява ООН зроблена на основі того, що велика кількість води витрачається на зрошення орних земель для більшої врожайності кормових культур для тваринництва. Окрім цього відходи від великої рогатої худоби забруднюють ґрунтові води, струмки та річки. Гній містить у собі високий рівень азоту і фосфору, а ці елементи, коли потрапляють у воду, вбивають рибу та становлять загрозу для здоров'я інших тварин. У гної також є аміак який призводить до кислотних дощів.

Торо Г. Д.: 
Я ніскільки не сумніваюся в тому, що людський рід поступово удосконалюватиметься і головною причиною цього буде відмова від м'ясоспоживання. 

Економічні та соціальні аспекти

Згідно з доповіддю Організації ООН з продовольства і сільського господарства (ФАО) за 2010 рік, голод стає причиною смерті понад п'яти мільйонів дітей в рік. А населення до 2050 року збільшиться з 6 млрд до 9. Комісія заявила: "Вплив сільського господарства, як очікується, суттєво зросте, бо і чисельність людства, і жага до споживання продуктів тваринного походження росте. Але життєздатні сільськогосподарські угіддя скорочуються і виникає загроза глобального браку їжі. Саме тому необхідно відмовлятись від їжі тваринного походження.

Як бачимо люди які не вживають м'яса мають менший вплив на довкілля. Тому варто над цим задуматись і якщо не відмовитись то хоча б скоротити кількість вживання м'ясної продукції

Немає коментарів:

Дописати коментар