неділю, 6 березня 2016 р.

Органічні продукти


Органічні і агроекологічні методи ведення сільського господарства , як правило  більш здорові для грунту,  менше забрудненюють навколишнє середовище і краще захищають екосистеми , ніж традиційні методи вирощування. Тим НЕ менше, вчені тільки нещодавно виявили , що органічні продукти також корисні для їдців.
Нове дослідження від Університету Ньюкасла на органічних по порівнянні зі звичайними культурами підтверджує , що методи органічного сільського господарства мають позитивний вплив на здоров'я. Результати знайшли істотно вищий рівень антиоксидантів і більш низькі рівні пестицидів в органічних культурах в порівнянні зі звичайними культурами. Антиоксиданти були пов'язані з більш низьким ризиком розвитку раку та інших захворювань у людей. Рослини природно виробляють антиоксиданти, щоб захистити себе від хвороб і шкідників. Але при застосуванні пестицидів, рослини втрачають необхідність вироблення антиоксидантів для їх власного захисту.
Д-р Чарльз Benbrook, професор в Центрі Університету штату Вашингтон з метою забезпечення стійкості сільського господарства і природних ресурсів і співавтор дослідження, говорить: "Наші результати є досить актуальними і значущими і допоможе як вченим, так і споживачам зрозуміти суперечливу інформацію, яка доступна в даний час про якість поживних органічних і звичайних продуктів на рослинній основі ".
Benbrook і його колеги проаналізували 343 досліджень.

Результати дослідження:
  • Органічні зернові культури містять в середньому 17 відсотків більше антиоксидантів, ніж традиційно вирощені культури.
  • Деякі з органічних культур, включаючи фрукти, овочі і зернові, мали на цілих 60 відсотків вищі концентрації антиоксидантних сполук в порівнянні зі звичайними культурами.
  • Рівень флаванони, які пов'язані з більш низьким ризиком розвитку інсульту, були на 69 відсотків вище в органічних продуктах харчування тестованих.
  • Були виявлені залишки пестицидів,  але в три-чотири рази рідше ніж   в звичайних культурах в порівнянні з органічними.
  • Рівень пестицидів менший в десятки разів.

Немає коментарів:

Дописати коментар